Volledig scherm
Erwin Mulder met het shirt van zijn nieuwe club Swansea City. © Swansea City

Mulder dertiende Nederlander in tien jaar bij Swansea City

Erwin Mulder ondertekende vandaag in Wales een contract voor drie seizoenen bij Swansea City, dat sinds 2011 uitkomt in de Premier League. De 28-jarige doelman komt transfervrij over van sc Heerenveen. Mulder wordt alweer de dertiende Nederlander in tien jaar tijd bij Swansea City. 

,,Spelen in de Premier League was altijd nog een droom van mij,” zegt Mulder op de website van Soccer Vision. ,,Twee weken terug ben ik samen met mijn zaakwaarnemer Louis Laros al naar Swansea geweest en toen was ik helemaal overtuigd. Het stadion en het trainingscomplex zien er tiptop uit. Ik kreeg direct zin om aan de slag te gaan."

De voormalig doelman van Vitesse (jeugd) en Feyenoord gaf in februari aan dat hij na twee seizoenen bij sc Heerenveen zijn contract in Friesland niet zou verlengen, omdat hij hoopte op een mooi buitenlands avontuur. Dat avontuur komt er nu dus in de Premier League bij Swansea City, waar Mulder in eerste instantie wordt gehaald als back-up voor eerste doelman Lukasz Fabianski uit Polen. Swansea City heeft ook nog de Zweedse doelman Kristoffer Nordfeldt, die van 2012 tot 2015 bij Heerenveen keepte, in de selectie. ,,Ik ben nu 28 jaar en kan me hier zeker nog ontwikkelen, door dagelijks op hoog niveau te trainen en wekelijks toe te leven naar wedstrijden tegen grote clubs. Ik kijk er enorm naar uit om straks onderdeel te zijn van de grootste en best bekeken competitie ter wereld.”

Soccer Vision / VVCS on Twitter

Geweldige transfer voor Erwin Mulder. De keeper tekent een contract voor 3 seizoenen bij PL club @SwansOfficial. Gefeliciteerd Erwin 📄🖊

Swansea City AFC on Twitter

Welcome to the #Swans, Erwin Mulder... 👏 Here's everything you need to know about our new signing. 👉 https://t.co/8Ld1Hka7Ug

Dertiende Nederlander bij The Swans

Mulder wordt alweer de dertiende Nederlander bij The Swans in tien jaar tijd. Middenvelder Ferrie Bodde was in 2007 de eerste Nederlander die voor de club uit Wales ging spelen. Daarna volgden Dorus de Vries, Cedric van der Gun, Marvin Emnes, Kemy Agustien, Michel Vorm, Jonathan De Guzman, Dwight Tiendalli, Kenji Gorré, Leroy Fer, Mike van der Hoorn en Luciano Narsingh de weg naar het Liberty Stadium in het westen van Wales. Fer, Van der Hoorn en Narsingh zijn nog altijd actief bij Swansea City, dat afgelopen seizoen onder de nieuwe trainer Paul Clement degradatie uit de Premier League ontliep met een knappe eindspurt. De vijftiende plaats van afgelopen seizoen was de laagste eindklassering voor de club sinds de promotie naar de Premier League in 2011. 

Volledig scherm
Leroy Fer (r) namens Swansea City in duel met Marten de Roon van Middlesbrough. © Photo News
Volledig scherm
Erwin Mulder als doelman van sc Heerenveen. © Joep Leenen / Pro Shots