Volledig scherm
Kingsley Coman valt vlak voor tijd geblesseerd uit in Augsburg. © BSR Agency

Nachtmerrie Coman: Bayern vreest voor nieuwe blessure

Bayern München vreest dat het in de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool van dinsdag niet kan beschikken over Kingsley Coman. De Franse aanvaller die in de 3-2-zege op FC Augsburg de grote man was met twee treffers en een assist, raakte in de slotfase bij een duel geblesseerd aan zijn linkervoet. Hij strompelde de kleedkamer in.

,,Volgens de artsen ziet het er op het moment niet zo goed uit”, zei trainer Niko Kovacs na afloop. ,,We moeten de ernst van de blessure zaterdag verder onderzoeken.” Het wegvallen van de Fransman zou een bittere pil zijn voor Bayern. Coman is de man in vorm en Bayern mist dinsdag waarschijnlijk ook nog Arjen Robben, die al langere tijd geblesseerd is.

Coman scheurde eind augustus in de eerste competitiewedstrijd een band van zijn linkerenkel. Hij was toen tot in november uitgeschakeld. Hij miste ook al een groot deel van de tweede helft van vorig seizoen door een vergelijkbare blessure en is al twee keer geopereerd aan zijn enkel. Eerder zei de Fransman dat hij het niet tot een derde operatie zou laten komen. ,,Als ik nóg een operatie moet ondergaan, denk ik niet dat ik dat nog ga doen. Genoeg is genoeg. Misschien is mijn voet gewoon niet geschikt voor het topvoetbal. In dat geval stop ik met voetballen en ga ik een ander, anoniem leven leiden.”

Volledig scherm
Bayern-uitblinker Kingsley Coman in duel met Kevin Danso. © AFP