Volledig scherm
© AFP

Nagelsmann wil niets weten van opvolgen Bosz: 'Thema kunnen we afsluiten'

Julian Nagelsmann is de meest begeerde trainer van Duitsland, maar de dertigjarige coach van TSG 1899 Hoffenheim laat zich niet verleiden. ,,Ik heb mezelf de opdracht gegeven om hier bij Hoffenheim de weg naar succes weer te vinden en onze doelstellingen te halen'', zei Nagelsmann, wiens elftal de afgelopen weken stroef draait. ,,Nee, ik heb geen contact met andere clubs. Dit thema kunnen we dus weer snel afsluiten.''

De naam van Nagelsmann wordt deze week vaak in verband gebracht met Borussia Dortmund, waar trainer Peter Bosz zwaar onder vuur ligt. De clubleiding van Dortmund geeft de Nederlander voorlopig het voordeel van de twijfel, maar volgens Duitse media zijn de dagen van Bosz geteld als hij zaterdag ook bij Bayer Leverkusen verliest. Mogelijk komt er dan een interim-trainer die het seizoen afmaakt en verhuist Nagelsmann in de zomer van Hoffenheim naar Dortmund. Hij wordt ook genoemd bij Bayern München, dat na het ontslag van Carlo Ancelotti de gelouterde Jupp Heynckes voor de rest van het seizoen aanstelde.

Bosz heeft extra maatregelen getroffen voor het cruciale duel met Leverkusen van zaterdag. De oefenmeester liet plastic schermen rondom het trainingsveld zetten tegen pottenkijkers. 

Volledig scherm
Peter Bosz staat zwaar onder druk. © Getty Images