Volledig scherm
De Japanse Moeka Minami in duel met Amandine Henry van Frankrijk. © EPA

Negen kandidaten voor WK voetbal voor vrouwen in 2023

Negen landen hebben zich bij wereldvoetbalbond FIFA gemeld om in 2023 het wereldkampioenschap voor vrouwen te organiseren. Europese landen zitten daar niet bij. Dit jaar is het WK namelijk al in Frankrijk.

Vier van de negen landen zijn Zuid-Amerikaans: Argentinië, Bolivia, Brazilië en Colombia. De overige vijf geïnteresseerden zijn Australië, Japan, Zuid-Korea (mogelijk samen met Noord-Korea), Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Nog niet eerder meldden zich zoveel landen bij de FIFA aan om het WK voetbal voor vrouwen te mogen organiseren. De kandidaten moeten uiterlijk begin oktober hun plannen (bidbook) bij de FIFA kenbaar maken.

  1. Sunderland-keeper Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’
    Interview

    Sunderland-kee­per Ruiter kijkt uit naar finale op Wembley: ‘Onze fans verdienen promotie’

    De Amsterdamse doelman Robbin Ruiter (32) maakte in de zomer van 2017 transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sunderland. Met de zesvoudig kampioen van Engeland degradeerde Ruiter vorig seizoen naar de League One, maar komende zondag kunnen The Black Cats terugkeren naar het Championship als op Wembley wordt gewonnen van Charlton Athletic. ,,De trouwe fans van deze club verdienen promotie.”