Volledig scherm
Chris Coleman. © AP

Nieuwe trainer én eigenaar voor Sunderland

Na twee degradaties op rij wordt alles anders bij Sunderland. De Amerikaanse eigenaar Ellis Short heeft de Engelse club verkocht aan een internationaal voetbalconsortium van vermogende investeerders. Sunderland komt in handen van Steward Donald, ook eigenaar van Eastleigh FC. De deal moet alleen nog worden goedgekeurd door de Engelse Football League.

Niet alleen Short verdwijnt, ook trainer Chris Coleman vertrekt bij de 'Black Cats'. Coleman werd eind vorig jaar aangesteld om het dolende Sunderland te redden. De voormalige bondscoach van Wales, die het land op het EK van 2016 naar de halve finales leidde, kon echter niet voorkomen dat Sunderland voor het tweede jaar op rij degradeerde. De ploeg eindigde vorig seizoen als laatste in de Premier League en wordt nu vermoedelijk ook laatste in het Championship. Vanaf het derde niveau en met een nieuwe eigenaar én trainer hoopt Sunderland volgend seizoen weer op te krabbelen.

,,Ik heb hogere aanbiedingen van minder betrouwbare kopers op de club afgewezen, omdat ik wil dat Sunderland in zo goed mogelijke handen komt'', zei Short, die sinds 2008 de baas was bij de club. ,,Ik heb ook alle schulden afbetaald, zodat ik Sunderland financieel gezond achterlaat.''

Volledig scherm
© Getty Images