Volledig scherm
© mainz05.de

Nigel de Jong tekent bij Mainz

Nigel de Jong heeft na zijn contractontbinding bij Galatasaray al een nieuwe club gevonden. De 33-jarige middenvelder tekende voor een halfjaar bij het FSV Mainz 05, de nummer vijftien van de Bundesliga.  

,,Ik ben blij met mijn terugkeer in de Bundesliga, een van de beste competities in Europa'', zei De Jong op de website van Mainz. ,,Ik wil deze club graag helpen om de doelen voor dit seizoen te halen.'' De belangrijkste opdracht voor De Jong is voorlopig om met Mainz weg te komen uit de degradatiezone.

,,Nigel de Jong is een leider, een vechter en een topprofessional'', zei technisch directeur Rouven Schröder van Mainz. ,,Hij geeft de ploeg met zijn ervaring en karakter een impuls voor de tweede seizoenshelft. We zijn heel blij dat we een speler met zijn kwaliteiten hebben kunnen halen.''

Volledig scherm
© VI Images

De Jong stond sinds medio 2016 onder contract bij Galatasaray. Zijn verbintenis liep tot 1 juli. Hij kwam eerder uit voor Ajax, HSV, Manchester City, AC Milan en LA Galaxy.  De Jong speelde 81 interlands. Met Oranje eindigde hij bij het WK in 2010 op de tweede plaats. Vier jaar later veroverde De Jong met het Nederlands elftal WK-brons.

Fatih Terim, die vorige maand voor de vierde keer trainer werd bij Galatasaray, haalde De Jong juist weer bij de selectie. Daarvoor kwam hij zelden in de plannen van coach Igor Tudor voor.  De Jong speelde dit seizoen slechts vijf competitiewedstrijden. 

Volledig scherm
© Getty Images