Volledig scherm
Frenkie de Jong poseert met het shirt van Barcelona. © FC Barcelona

Nike wil dat De Jong met ‘Frenkie’ op zijn shirt gaat spelen

Als het aan Nike ligt, speelt Frenkie de Jong komend seizoen in Barcelona met zijn voornaam achterop zijn shirt. De kledingsponsor van de Catalanen denkt zo meer shirtjes van de middenvelder te kunnen verkopen.

De Jong weet nog niet of hij gaat zwichten voor het verzoek. ,,In juli teken ik mijn officiële contract in Barcelona en word ik ook gepresenteerd aan de fans en de pers’’, zegt de Ajacied in het Albasserwaardse weekblad Het Kontakt. ,,Met 21 blijven spelen zou mooi zijn, want dat is toch een beetje mijn nummer geworden. De selectie voor het nieuwe seizoen is nog niet bekend, dus ik zal moeten afwachten. Er wordt ook nagedacht om met Frenkie achterop te gaan voetballen. Nike heeft dat vanuit oogpunt van merchandising liever. Ik weet niet zeker of ik dat wil.’’

  1. Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Van der Vaart: Ik hoop dat onze jongens bij Atalanta gaan verrassen

    Na een lange winter zonder Europees voetbal is de Champions League weer ontwaakt. Vanavond wordt het meest aansprekende Europese voetbaltoernooi hervat met de achtste finales. Waar kijken oud-profs Rafael van der Vaart (analyticus bij de NOS & Ziggo Sport), Hedwiges Maduro (analyticus FOX Sports), Alfons Groenendijk (ex-trainer ADO Den Haag) en Erik Meijer (analyticus Sky Duitsland) het meest naar uit? Ze reageren op drie vragen.