Noodweer zet streep door Superclásico

Boca-RiverHet eerste duel in de finale van de Copa Libertadores is vanwege het noodweer in Argentinië uitgesteld. De Argentijnse aartsrivalen Boca Juniors en River Plate zouden het om 21.00 uur (Nederlandse tijd) opnemen in een nieuwe editie van de Superclásico, maar na lang overleg werd besloten het duel vandaag niet te spelen.

Volledig scherm
Het is wel vaker nat bij ontmoetingen tussen Boca en River. © AFP

Het veld van stadion La Bombonera, de thuisbasis van Boca Juniors, staat blank. Ook op de tribunes liggen grote plassen. De wedstrijd tussen Boca en River Plate wordt morgen om 20.00 uur (Nederlandse tijd) al ingehaald.

Heel Argentinië kijkt al weken uit naar de ontmoeting in de Zuid-Amerikaanse Champions League. Boca Juniors en River Plate stonden de afgelopen honderd jaar al 246 keer tegenover elkaar, maar kruisen voor het eerst de degens in de finale van de Copa Libertadores. Daar staken enorme hoosbuien in de Argentijnse hoofdstad vandaag voorlopig een stokje voor. Om 21.00 uur Nederlandse tijd zou er worden afgetrapt, maar bij de veldkeuring om 16.00 uur lagen er nog overal grote plassen water. Na uren van speculatie werd duidelijk dat vandaag niet zou kunnen worden gespeeld in La Bombonera.

De return in het stadion van River Plate staat voor 24 november gepland. Het is nog onduidelijk of nu ook deze datum wordt aangepast.

Volledig scherm
Archieffoto: Boca-fans zorgen voor sfeer tijdens een derby tegen River. © imago sportfotodienst