Volledig scherm
© Photo News

Officieel: Emery vervangt Wenger bij Arsenal

Het hing al even in de lucht, maar is nu officieel: Unai Emery is de nieuwe manager van Arsenal. Hij vervangt Arsène Wenger, die na 22 jaar afzwaait.

Met de tekst 'Een nieuwe dag, een nieuw tijdperk, een nieuw hoofdstuk' en de hashtag #WelcomeUnai kondigden The Gunners de komst van de Spanjaard woensdagochtend aan.

Emery begon zijn trainerscarrière in Spanje bij Lorca Deportiva, Almería en Valencia, waarna hij de overstap maakte naar Spartak Moskou. In 2013 keerde hij bij Sevilla terug in Spanje. Met die club boekte hij fraaie successen: in 2014, 2015 én 2016 won Emery de Europa League met Sevilla.

Geschiedenis

Die prestaties (Emery won ook nog de Spaanse beker) bezorgden hem in 2016 de baan bij Paris Saint-Germain. Het uitblijven van Champions League-succes kostte Emery uiteindelijk zijn baan bij de Franse grootmacht, waarna de laatste dagen duidelijk werd dat Arsenal hem zou gaan binnenhengelen. Dat is nu dus officieel.

Emery toont zich op de website van zijn nieuwe club uiteraard dolblij. ,,Dit is een van de grootste clubs in de voetballerij'', weet hij. ,,Arsenal is bekend en geliefd door de speelstijl, het ontwikkelen van jonge spelers, het fantastische stadion en de manier waarop de club geleid wordt. Ik ben heel blij dat ik verantwoordelijk ben gemaakt voor dit belangrijke nieuwe hoofdstuk in de Arsenal-geschiedenis.''