Volledig scherm
© reuters

Olympique lijdt eerste nederlaag in 17 duels

Montpellier heeft de leiding genomen in de Franse voetbalcompetitie. De ploeg won zaterdag met 1-0 van Bordeaux. Paris Saint-Germain speelde met 4-4 gelijk bij Olympique Lyon. Montpellier heeft in de tussenstand nu een punt voorsprong op de ploeg uit Parijs.

John Utaka maakte 10 minuten voor tijd de enige treffer in het duel van Montpellier.

Guillaume Hoarau pakte in een spectaculaire wedstrijd met zijn gelijkmaker in de blessuretijd een punt voor Paris Saint-Germain. Hij bracht zijn ploeg in de 21e minuut ook op voorsprong. Maar Bafetimbi Gomis, Lisandro Lopez en Michel Bastos zetten Lyon binnen 5 minuten op 3-1. Vlak voor rust maakte Nene er 3-2 van. Jimmy Briand zorgde voor de 4-2, maar Ceara en Hoarau trokken de stand nog gelijk.

Olympique Marseille leed vanavond zijn eerste nederlaag in 17 wedstrijden. De equipe van coach Didier Deschamps verloor op bezoek bij Stade Brest met 1-0. Het enige doelpunt kwam op naam van Paul Baysse, die daarmee Olympique de eerste nederlaag in 3 maanden bezorgde. Marseille blijft zevende in de competitie, 6 punten verwijderd van nummer 3 Lille. De derde plaats geeft in Frankrijk recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.