Volledig scherm
© REUTERS

Omstreden Xhaka staat voor rentree bij Arsenal

De rentree van de in ongenade geraakte voetballer Granit Xhaka bij Arsnenal is aanstaande. Mogelijk doet de Zwitserse middenvelder zaterdag alweer meer mee tegen Southampton. Dat zei coach Unai Emery in aanloop naar het duel in de Premier League.

,,Ik heb een goed gesprek met hem gehad en ik wil graag dat hij weer gaat spelen, zodat hij iedereen ervan kan overtuigen dat zijn toekomst bij Arsenal ligt”, aldus de Spaanse coach.

Xhaka staat sinds 27 oktober aan de kant na een veelbesproken wissel in de wedstrijd tegen Crystal Palace. De supporters floten hem uit, waarna hij boos zijn shirt uittrok en zich afreageerde op de fans. Emery nam hem de aanvoerdersband af en Xhaka wilde niet meer spelen voor de club. ,,Het gaat nu beter. Hij wil graag weer spelen en de band met de supporters herstellen”, zei Emery.

Xhaka zei eerder dat hij zo reageerde omdat de Arsenal-fans hem en zijn familie verschrikkelijke dingen wensten. ,,Mensen zeiden dingen als ‘we breken je benen’, ‘we vermoorden je vrouw’ en ‘ik hoop dat je dochter kanker krijgt’. Die reacties raakten me enorm en zondag was voor mij de druppel toen ik de afkeurende reactie van de fans hoorde bij mijn wissel.”

Arsenal draait niet heel soepel in de Premier League. De Londense wist de laatste vier competitiewedstrijden niet te winnen en staat zesde in de stand.

Volledig scherm
© BSR Agency