Onbegrip in Duitsland na Gouden Bal voor Messi: ‘Dit is de grootste beroving ooit’

VideoIn Duitsland is veel onbegrip over de zevende Gouden Bal-zege van Lionel Messi. De Argentijn beleefde bij Barcelona en Paris Saint-Germain niet het beste jaar in zijn loopbaan, terwijl Bayern München-spits Robert Lewandowski diverse records brak. Duitse media zijn daarom kritisch op France Football, de organisator van de verkiezing.

54 reacties

 • Arno Reinten

  1 jaar geleden
  de prijzen die messi heeft behaald dit jaar zijn toch iets indrukwekkender dan lew met een dominant team in de duitse competitiecompetitie. messi is op alle vlakken beter geweest behalve op aantal goals
 • glenn kenswil

  1 jaar geleden
  Messi is mijn favoriet maar wat hij liet laat zien de laatste tijd is slecht en Robert is meer actiever en scoort ook meer dus ja de gouden bal had naar Robert moet gaan dat komt hem toe en niet Messi ..ja dit klopt niet
 • Matthieu Bazen.

  1 jaar geleden
  France footbal is a joke. Die Arentijn laat al ruim een jaar geen donder meer zien
 • Maria Yvonne Franssen

  1 jaar geleden
  De 7e Gouden Bal is gegund omdat er nog geen legende is opgestaan om hem te verdringen. Niet naar zijn zin in Parijs? Messi verbleef lang met gezin in een hotel. Onlangs vond hij een huurhuis in Neuilly-sur-Marne (ik logeerde hier in 2014): een goed geresocialiseerde suburb in de periferi van Parijs, niet vergelijkbaar met zijn optrekje aan de Middelandse Zee. Dan was/is hij een afgod in Spanje terwijl de Fransen hier niet aan doen. Dan nog de moeilijke Franse taal te leren om er bij te horen..
 • Mick Huijs

  1 jaar geleden
  Vriendjespolitiek vooral bij de Dames waar Miedema hoog boven Putellas zou moeten staan, diep triest. Messi was beter dit jaar en geen uitreiking vorig jaar was ook een farce, waar de Pool met uitstek zou hebben gewonnen. Het blijft een zakkenvullers club daar bij de FIFA.