Onbegrip in Spanje na ‘illegale’ goal Mbappé: ‘Ongekend schandaal in VAR-tijdperk’

SamenvattingHet winnende doelpunt van de Franse sterspeler Kylian Mbappé in de finale van de Nations League (2-1) leidde in heel Spanje tot verontwaardiging en onbegrip. De Spaanse selectie van Luis Enrique sprak van een schande en de media op het Iberisch schiereiland kapittelden de arbitrage. 

30 reacties

 • Erwin Schirmann

  2 maanden geleden
  Wanneer een regel moet worden uitgelegd, of voor meerdere uitleggen vatbaar is, betekent het simpelweg dat de regel slecht is. In dit geval wordt er door de KNVB gesproken over het bewust spelen van de bal en het bewust redden van de bal. Wie bepaalt wat "bewust" betekent? Maar kan ik nu gewoon een bal naar voren knallen, via een tegenstander die automatisch (bewust) een been uitsteekt en de bal aanraakt, waardoor het buitenspel wordt opgeheven? Dat wil ik wel eens zien.
 • Cees Lauffer

  2 maanden geleden
  1e "overtreding", buitenspelsituatie, is leidend om af tekenen lijkt mij. Dat er bijna gelijk daarna een andere situatie ontstaat doet er dan niet meer toe lijkt mij en het doelpunt is dus onterecht toegekend. Dieptepunt van de VAR die daar zat.
 • Harro Knarro De Marro

  2 maanden geleden
  @Hans Groos, Iniesta stond NIET buitenspel in '10. Ik dacht het in eerste instantie ook maar na analyse van de beelden kan je duidelijk zien dat hij niet buitenspel staat
 • John de Bruijn

  2 maanden geleden
  Het leuke van de voetbalsport (en andere balsporten) is dat het altijd discussie oproept en je er nooit over uitgesproken raakt. Niet aan de koffieautomaat op het werk, maar ook niet op een site als deze, of waar dan ook. Over het schaatsen heeft niemand het de volgende dag, behalve dan goed of slecht gereden en mooie of slechte tijd. Valt weinig over te kibbelen. Voetbal blijft napraten, wel of geen buitenspel, penalty, rode kaart, noem maar op. Ondanks de VAR. Voetbal blijft emotie.
 • Hans Groos

  2 maanden geleden
  Kan mij het doelnunt van Spanje herinneren in de wkfinale tegen Nederland in 2010.Buitenspel maar werd ook opgeheven omdat van der Vaart de bal aanraakte! Kortom ... het kan verkeren!!!