Volledig scherm
Maurizio Sarri als coach van Napoli. © REUTERS

Ontslag Conte maakt weg vrij voor Sarri bij Chelsea

Chelsea heeft Antonio Conte na twee seizoenen ontslagen. Zijn opvolger staat al wekenlang geduldig in de wachtrij: zijn landgenoot Maurizio Sarri. 

Conte verruilde na het EK 2016 zijn functie als bondscoach van Italië voor de functie van hoofdtrainer van Chelsea. In zijn eerste seizoen maakte Conte indruk met zijn 3-4-3 systeem, waarmee Chelsea overtuigend de Premier League won. Vorig seizoen waren de prestaties in de Engelse competitie een stuk minder en eindigde Chelsea uiteindelijk als vijfde. Wel won de club uit Londen nog de FA Cup, maar het ontslag van Conte was onafwendbaar. Toch duurde het nog bijna twee maanden voordat vandaag de bevestiging van dat nieuws kwam.

Daarmee kan Chelsea nu ook eindelijk zijn opvolger aanstellen. Maurizio Sarri was de afgelopen drie seizoenen succesvol als coach van Napoli, al slaagde hij er net niet in om de club uit het zuiden van Italië de eerste Scudetto sinds 1990 te bezorgen. Hij werd bij Napoli opgevolgd door Carlo Ancelotti. Napoli is nog met Sarri aan het onderhandelen over de afhandeling van zijn doorlopende contract. ,,Sarri is dicht bij overeenstemming met Chelsea", onthulde Aurelio De Laurentiis, de flamboyante voorzitter van Napoli, eerder deze week al.

OptaJoe on Twitter

2.14 - Antonio Conte averaged 2.14 points per game as a manager in the Premier League; only Sir Alex Ferguson (2.16) and Pep Guardiola (2.34) have averaged more in the competition's history (min. 10 games managed). Ciao.

Volledig scherm
Antonio Conte met de FA Cup op 19 mei 2018. Het blijkt zijn laatste wedstrijd te zijn geweest als coach van Chelsea. © REUTERS
Volledig scherm
Antonio Conte met de Premier League-beker in 2017. © AFP