Volledig scherm
© Screenshot

Ontslagen trainer weigert miljoenen

Sporting Gijón nam vanwege de matige resultaten deze week afscheid van trainer Abelardo. Omdat zijn contract liep tot 2020, had hij recht op een flinke afkoopsom van vier miljoen euro. Op een emotionele persconferentie liet Abelardo weten dat bedrag te weigeren.

,,Ik vind het niet erg om het geld af te wijzen. Er zijn belangrijkere zaken, zoals mijn loyaliteit aan de club", snikte Abelardo, die sinds 2014 voor de groep stond bij Gijón. Hij werd 46 jaar geleden geboren in de stad en groeide op als fan van Sporting. Als speler diende hij de club vijf seizoenen voordat hij naar Barcelona vertrok.

Abelardo zat er op de persconferentie helemaal doorheen. ,,Ik huil niet omdat ik geen trainer meer ben van Sporting, maar uit liefde voor de fans mijn club", zei hij. ,,Ik heb altijd meer aan Sporting gedacht dan aan mijzelf. De slechte resultaten zijn mijn fout, niet die van de spelers."

Gijón ontsloeg Abelardo gisteren met pijn in het hart. Het bestuur benadrukte dat hij altijd welkom zal zijn bij de club. ,,Dit is zijn huis.''

Volledig scherm
© AP
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement