Volledig scherm
Kingsley Coman. © BSR Agency

Opluchting bij Coman: blessure valt mee

Kingsley Coman kan dinsdag gewoon met Bayern München tegen FC Liverpool in de Champions League voetballen. Dat heeft de Duitse kampioen laten weten.

Coman was gisteren nog de grote man bij Bayern München in het gewonnen competitieduel met FC Augsburg (3-2). Hij scoorde tweemaal en leverde de assist op een treffer van zijn ploeggenoot David Alaba. Coman liet zich in de slotfase vervangen omdat hij last van zijn linkervoet had gekregen.

Direct na afloop van het duel vreesde trainer Niko Kovac van Bayern München een ernstige blessure, maar hij werd gerustgesteld door de medische staf van zijn ploeg, die Coman volledig fit verklaarde.

Een opluchting, vooral voor Coman zelf. De Fransman scheurde eind augustus in de eerste competitiewedstrijd een band van zijn linkerenkel. Hij was toen tot in november uitgeschakeld. Hij miste ook al een groot deel van de tweede helft van vorig seizoen door een vergelijkbare blessure en is al twee keer geopereerd aan zijn enkel. Eerder zei de Fransman dat hij het niet tot een derde operatie zou laten komen. ,,Als ik nóg een operatie moet ondergaan, denk ik niet dat ik dat nog ga doen. Genoeg is genoeg. Misschien is mijn voet gewoon niet geschikt voor het topvoetbal. In dat geval stop ik met voetballen en ga ik een ander, anoniem leven leiden.”