Volledig scherm
Robin van Persie met zijn befaamde kopgoal tegen Spanje op het WK 2014. © Pim Ras Fotografie

Oranje oefent tegen Spanje in aanloop naar EK

Ter voorbereiding op het EK 2020 speelt Oranje op zondag 29 maart een oefenwedstrijd tegen Spanje. Het duel wordt in de Johan Cruijff Arena gespeeld. 

Er werd al gesuggereerd dat Spanje een van de oefenpartners zou zijn in aanloop naar het EK 2020. Vandaag heeft de KNVB dat bevestigd. Nederland, op het EK 2020 is ingedeeld in Groep C met Oekraïne, Oostenrijk en een nader te bepalen land, speelt het oefenduel in Amsterdam om 19.00 uur.

Spanje staat sinds kort weer onder leiding van bondscoach Luis Enrique en is op het EK ingedeeld in Groep E met Zweden, Polen en de winnaar van de play-offs B (Bosnië & Herzegovina, Noord-Ierland, Slowakije of Ierland). 

Andere oefenwedstrijd

Alvorens Nederland tegen Spanje speelt wordt er nog een andere oefenwedstrijd afgewerkt door Oranje. Tegen welk land is echter nog niet bekend. De KNVB laat weten dat op korte termijn bekend te willen maken. 

Nederland speelde twaalf keer eerder tegen Spanje. Zes keer was er een Nederlandse zege, één keer werd het gelijk en Spanje won vijf keer. Spanje is de huidige nummer acht van de wereldranglijst.