Volledig scherm
Howard Kendall in 1967. © getty

Oud-Everton-trainer Howard Kendall (69) overleden

UpdateOp 69-jarige leeftijd is zaterdag voormalig Everton-trainer Howard Kendall overleden. Dat heeft de Engelse voetbalclub zojuist bekendgemaakt. Hij overleed vanmorgen vroeg in een ziekenhuis in Southport. Kendall was tussen 1967 en 1974 ook speler van de Toffees.

Volledig scherm
De laatste keer dat Howard Kendall op Goodison Park was, op 4 oktober jongstleden. © pro shots

In 1970 won hij met de club uit Liverpool de Engelse landstitel. Kendall verwierf vooral faam als trainer-coach van Everton. Hij leidde de club naar twee landstitels (1985 en 1987), de FA Cup (1984) en de Europa Cup II (1985). ,,Hij is de succesvolste trainer in de historie van de club. Ook als speler was hij een van de beste voetballers die het shirt van Everton ooit hebben gedragen. Een grootheid is overleden'', liet het bestuur op de website weten.

Kendall was ook trainer van onder meer Blackburn Rovers en Manchester City. Ook was hij werkzaam in Spanje (Athletic Bilbao) en Griekenland (Skoda Xanthi en Ethnikos Piraeus).

De club neemt later vandaag tegen Manchester United een minuut stilte in acht.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement