Volledig scherm
Dionatan Teixeira (midden). © EPA

Oud-Stoke-verdediger Teixeira (25) overleden

Opnieuw is in korte tijd een voetballer op jonge leeftijd overleden. Na de dood van oud-Ajax- en Vitesse-speler Abubakari Yakubu en Joël Lobanzo van FC Antwerp overleed gisteren verdediger Dionatan Teixeira van FC Sheriff Tiraspol op 25-jarige leeftijd.

De doodsoorzaak van Teixeira, een geboren Braziliaan met de Slowaakse nationaliteit, is niet bekend. Het sterke vermoeden bestaat dat hij het slachtoffer is geworden van een hartaanval.

De centrumverdediger speelde pas sinds begin dit jaar bij de club uit Modavië. Teixeira werd overgenomen van Premier League-club Stoke City, waar hij ploeggenoot was van Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Bruno Martins Indi.

  1. ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’
    Battle of Britain

    ‘Misschien goed om te zien dat Van Dijk ook maar een mens is’

    Terwijl Manchester City zich ten koste van Swansea (2-3) plaatste voor de halve finales van de FA Cup, heroverde Liverpool ondanks een slippertje van Virgil van Dijk de koppositie door met 1-2 te winnen bij Fulham. Een mentaal voordeeltje? Gerard Wiekens (ex-Manchester City) en Erik Meijer (ex-Liverpool) laten de komende weken op deze site hun licht schijnen op de bloedstollende titelstrijd in de Premier League.