Oud-verdediger Saint-Étienne (19) doodgeschoten in Toulon

De 19-jarige Franse oud-verdediger William Gomis van Saint-Étienne is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een schietincident in de buurt van het Zuid-Franse Toulon. Volgens Franse media zou het een afrekening betreffen in het criminele circuit. 

Gomis, geen familie van voormalig Frans international Bafetimbi Gomis, werd met een 14-jarige jongen het slachtoffer van een schietpartij in La Seyne-sur-Mer, een voorstadje van Toulon. Hij zou zijn geraakt door kogels uit Kalasjnikov.

Gomis speelde vanaf zijn vijftiende jaar bij Saint-Étienne, maar drong nooit door tot de hoofdmacht van de club uit de Ligue 1. Afgelopen zomer werd zijn contract ontbonden.

Saint-Étienne is in rouw door de dood van Gomis. ,,We zijn immens verdrietig door de dood van onze voormalige speler en leven mee met de familie.''

Volledig scherm
William Gomis. © AS Saint-Étienne
  1. LIVE | Zweden op rozen tegen Roemenië, ook Malta en Ierland leiden

    LIVE | Zweden op rozen tegen Roemenië, ook Malta en Ierland leiden

    Er staan vandaag acht wedstrijden op het programma in het kwalificatietoernooi voor het EK 2020. In dit liveblog mist u niets van de ontwikkelingen op de Europese velden. 15.00 uur: Georgië - Zwitersland 0-2 18.00 uur: Gibraltar - Ierland 18.00 uur: Malta - Faeröer 18.00 uur: Zweden - Roemenië 20.45 uur: Bosnië & Herzegovina - Armenië 20.45 uur: Italië - Finland 20.45 uur: Liechtenstein - Griekenland 20.45 uur: Spanje - Noorwegen