Oud-verdediger Saint-Étienne (19) doodgeschoten in Toulon

De 19-jarige Franse oud-verdediger William Gomis van Saint-Étienne is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een schietincident in de buurt van het Zuid-Franse Toulon. Volgens Franse media zou het een afrekening betreffen in het criminele circuit. 

Gomis, geen familie van voormalig Frans international Bafetimbi Gomis, werd met een 14-jarige jongen het slachtoffer van een schietpartij in La Seyne-sur-Mer, een voorstadje van Toulon. Hij zou zijn geraakt door kogels uit Kalasjnikov.

Gomis speelde vanaf zijn vijftiende jaar bij Saint-Étienne, maar drong nooit door tot de hoofdmacht van de club uit de Ligue 1. Afgelopen zomer werd zijn contract ontbonden.

Saint-Étienne is in rouw door de dood van Gomis. ,,We zijn immens verdrietig door de dood van onze voormalige speler en leven mee met de familie.''

Volledig scherm
William Gomis. © AS Saint-Étienne
  1. Atalanta speelt historisch thuisduel in stadion tegenstander

    Atalanta speelt historisch thuisduel in stadion tegenstan­der

    De Nederlandse internationals Marten de Roon en Hans Hateboer kunnen zondagavond met hun Italiaanse club Atalanta geschiedenis schrijven. Bij winst op Sassuolo plaatst de ploeg uit Bergamo zich voor het eerst in de 112-jarige clubhistorie voor het belangrijkste Europese bekertoernooi, de Champions League. ,,Het zou buitengewoon zijn als we het halen, maar we moeten niet denken dat we er al zijn'', zegt trainer Gian Piero Gasperini.