Pa Robben: Nóóit meer Van Toorn

UpdateMÜNCHEN - Arjen Robben zal nooit meer aankloppen bij 'wonderdokter' Dick van Toorn. Dat heeft vader Hans Robben laten weten tegen de Duitse krant Tauber-Zeitung.

Robben leek nadat hij een hamstringblessure had opgelopen in een oefenduel met Hongarije, het WK op zijn buik te kunnen schrijven. Via een intensieve behandeling bij Van Toorn kon de vleugelspeler toch meedoen in Zuid-Afrika. In de finale speelde hij zelfs 120 minuten.

Na het toernooi meldde Robben zich weer bij zijn club Bayern München, waar werd geconstateerd dat hij verkeerd behandeld is en maanden niet kon voetballen. De voormalig aanvaller van onder meer PSV, Chelsea en Real Madrid speelde tot op heden nog geen minuut in het lopende seizoen.

Van Toorn liet vorige week in een interview met het AD weten dat ze bij Bayern niet weten wat ze doen. ,,Bij Bayern München zijn ze knettergek. Vier maanden rust is weggegooide tijd voor een topsporter, voor Robben weer fit is moet er heel wat gebeuren. En er bestaat nu een groot gevaar voor terugkeer van zijn blessure."

De Rotterdamse fysiotherapeut liet weten ook teleurgesteld te zijn in Robben, die hem publiekelijk niet verdedigde na alle kritiek van Bayern aan Van Toorns adres. Volgens vader Hans Robben moet Van Toorn niet serieus genomen worden. ,,Bij Bayern moet men zich niets van zijn woorden aantrekken. Dick van Toorn is een gefrustreerde man."