Volledig scherm
Ilija Nestorovski van US Palermo. © EPA

Palermo afgestraft voor financiële janboel

Serie DUS Palermo moet het nieuwe seizoen afwerken in de Serie D. De Italiaanse club, die in 2017 nog op het hoogste niveau uitkwam, wordt door de Italiaanse voetbalbond bestraft voor de financiële wanorde. 

Afgelopen seizoen draaide Palermo een aardig seizoen in de Serie B en eindigde het oorspronkelijk als vierde. Desalniettemin dreigde degradatie naar de Serie C vanwege financieel wanbeheer tussen 2015 en 2018. Palermo ging tegen deze sanctie in hoger beroep. Met succes: de club kreeg een straf van twintig punten, eindigde als elfde en kwam zo uit onder degradatie.

Een catastrofe leek afgewend, maar het drama blijkt nu nóg groter te zijn. De benodigde financiële documenten zijn niet op tijd ingeleverd bij de Italiaanse bond. Daardoor wordt de club vanuit de Serie B teruggezet naar de Serie D. 

Bestuurders Anastasio Morosi en Giovanni Giammarva kregen eerder in de affaire schorsingen van respectievelijk vijf en twee jaar. Die sancties zijn nadien teruggebracht tot drie en een jaar. Voormalig eigenaar Maurizio Zamparini werd eerder al vrijgesproken.