Volledig scherm
© BELGA

Panathinaikos raakt nog eens negen punten kwijt

Panathinaikos moet opnieuw punten inleveren. De Griekse voetbalbond besloot tot een aftrek van negen punten, omdat de noodlijdende Griekse topclub nog geld is verschuldigd aan drie voormalige spelers. 

Het bestuur moet nog deze week zorgen dat de openstaande bedragen worden betaald of dat er een betalingsregeling wordt getroffen met het drietal.

Blijft de clubleiding in gebreke, dan zal Panathinaikos voor de eerste keer in de historie degraderen uit de hoogste klasse. ,,We zullen onmiddellijk tot betaling overgaan'', liet het bestuur weten.

Panathinaikos staat momenteel op de zevende plaats in de Griekse Super League. De club moest vorige week voor de eerste keer drie punten afstaan, omdat de Duitse voetballer Jens Wemmer nog een bedrag van een half miljoen euro tegoed had.

Volgens Griekse media worstelt Panathinaikos met een schuldenlast van circa 60 miljoen euro. De huidige spelers krijgen momenteel hun salaris in termijnen betaald. Uit protest tegen de haperende betalingen ging de selectie vorige week een dag in staking.