Pele.
Volledig scherm
Pele. © BSR Agency

Pele ontkracht woorden zoon: ‘Ik voel me goed’

De Braziliaanse voetballegende Pele heeft de woorden ontkracht die zijn zoon eerder deze week sprak over diens depressiviteit. Hij verzekert zijn fans dat het goed met hem gaat en dat hij zijn drukke schema blijft aanhouden.

,,Ik voel me goed”, zegt de 79-jarige Pele. ,,Ik accepteer mijn fysieke beperkingen zo goed als ik kan maar ik ben van plan om bezig te blijven.” Pele's zoon Edinho vertelde eerder deze week in een interview met de Braziliaanse krant Globo dat zijn vader, die in totaal drie keer het WK met Brazilië won, depressief is en zijn huis om die reden nauweliks nog verlaat. Volgens Edwinho komt dit doordat hij volgens zijn zoon kampt met heupproblemen die hem al jaren parten spelen.

,,Ik heb goede en slechte dagen, maar dat is normaal voor mensen van mijn leeftijd. Ik ben niet bang, ik ben vastbesloten en zeker van de dingen die ik doe.” Pele, die dus al langer last heeft van fysieke ongemakken, kwam de laatste tijd vooral in een rolstoel in het openbaar.  Vrienden van de voormalig Santos-speler beweren echter dat afgelopen maand een van zijn drukste in jaren was. Hij werkte mee aan fotosessies, deed sponsorwerk en werkt op het moment samen met een Britse-regisseur aan het maken van een documentaire over zijn voetballeven. 

Pele met zijn drie wereldbekers.
Volledig scherm
Pele met zijn drie wereldbekers. © BSR Agency

,,Ik verschuil mij niet voor de verschillende afspraken die ik moet nakomen, ondanks mijn drukke schema,” liet Pele weten in een statement. Deze zomer is het 50 jaar geleden dat hij met Brazilië zijn derde wereldtitel won tijdens het WK in Mexico, 1970.