Volledig scherm
Phil Neville. © getty

Phil Neville en Giggs willen Koeman opvolgen bij Everton

Phil Neville denkt dat hij het dolende Everton weer aan de praat kan krijgen. De Engelse voetbaltrainer aast volgens de BBC op het stoeltje dat tot afgelopen weekend toebehoorde aan Ronald Koeman.

Volledig scherm
Ook Ryan Giggs ziet de job bij Everton zitten. © WireImage

Koeman werd na een dramatische seizoensstart gisteren ontslagen door The Toffees. Zijn taken worden tijdelijk overgenomen door jeugdcoach David Unsworth.

In Britse media worden Burnley-manager 
Sean Dyche en de bij Bayern München ontslagen Carlo Ancelotti genoemd als mogelijke opvolgers van Koeman. Ryan Giggs sprak zelfs openlijk zijn interesse uit in de vacature. ,,Everton is een fantastische club met een geweldige historie", zei de clubicoon van Manchester United gisteren tegenover Sky Sports. ,,Net als Leicester City is het een club waar ik graag zou willen werken."

Aan dat rijtje voegt Phil Neville zich vandaag toe. De voormalig aanvoerder van Everton zit sinds zijn vertrek bij Valencia in 2016 zonder club. Neville was in de sinaasappelstad assistent van zijn broer Gary. In 2013 maakte Phil Neville zijn interesse ook al kenbaar bij voorzitter 
Bill Kenwright. De club koos toen voor Roberto Martínez, die in 2016 zijn plek af moest staan aan Koeman.

Volledig scherm
Neville sloot zijn carrière als voetballer af bij Everton. © AFP