Volledig scherm
Kasper Dolberg in duel met Jemal Tabidze van Georgië. © REUTERS

Pijnlijk puntenverlies voor Eriksen en Dolberg en co

Denemarken heeft vanavond twee dure punten laten liggen in de race om een EK-ticket. In Georgië kwam de ploeg rond Christian Eriksen, Kasper Dolberg en Lasse Schöne niet verder dan 0-0. Zwitserland deed tegen Gibraltar wel zijn plicht: 4-0.

Denemarken kwam er in de Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi niet doorheen bij de thuisploeg. Kansen kreeg de ploeg van Jon-Dahl Tomasson nauwelijks, zodat de 0-0 een logische afspiegeling was van de krachtsverhoudingen. De thuiswedstrijd voor het begin van deze zomer won Denemarken nog met 5-1.

Check hier de stand in Groep D.

Ex-Ajacied Kasper Dolberg had bij Denemarken een basisplaats, maar kon het verschil niet maken. Hij werd in de 67ste minuut gewisseld voor Christian Gytkjaer. Hij was met een schot op de lat dicht bij de winnende treffer. Lasse Schöne, die vorig seizoen eveneens nog bij Ajax onder contract stond, mocht in de 73ste minuut invallen. Christian Eriksen, ook al oud-Ajacied, kon evenmin een rol van betekenis spelen. Denemarken won donderdag nog met 6-0 van Gibraltar. 

Zwitserland won door goals van Denis Zakaria, Admir Mehmedi, Ricardo Rodríguez en Mario Gavranovic probleemloos van dreumes Gibraltar en bleef keurig op koers voor EK-kwalificatie. 

In Groep D leidt Ierland met 11 uit 5, Denemarken volgt op twee punten. Daarachter staan de Zwitsers op één punt, maar de formatie van Vladimir Petkovic heeft nog een interland tegoed. Volgende maand is het Denemarken - Zwitserland. De Denen moeten ook nog naar Ierland.