Volledig scherm
© pro shots

PlayStation reageert gevat op Mourinho: 'Bij ons geen bus voor het doel'

José Mourinho zag zijn ploeg Manchester United de Champions League openen met een 3-0-zege op FC Basel, maar tevreden was de Portugese coach allerminst. Mourinho verweet zijn spelers er een 'fantasy game' van te hebben gemaakt. 

Quote

Ik houd er niet van als je het spel niet meer serieus neemt

José Mourinho

,,Tot de 2-0 was alles in orde, we speelden stabiel en maakten de juiste keuzes. Daarna veranderde alles. We dachten niet meer na, we voetbalden niet meer simpel en konden onszelf in grote problemen hebben gebracht'', mopperde de coach bij BT Sport.

Doelpunten van Marouane Fellaini, Romelu Lukaku en Marcus Rashford hielpen de ploeg, die zich dankzij het winnen van de Europa League voor de Champions League had geplaatst, langs de Zwitsers. ,,Drie punten in de eerste thuiswedstrijd zijn heel belangrijk'', wist Mourinho, die in delen van het duel tot zijn afgrijzen aan Playstation moest denken. ,,We probeerden een soort 'fantasy football' te spelen, met allerlei trucjes. Ik houd er niet van als je het spel niet meer serieus neemt. Misschien dachten ze dat de partij onder controle was, maar je moet altijd respect hebben voor je tegenstander."

Geen 'bus' bij PlayStation

PlayStation reageerde via Twitter gevat op de opmerking van Mourinho. ,,Sorry José, je kunt bij PlayStation geen bus voor het doel parkeren. Wij zijn er om te entertainen!" Mourinho wordt vaak een saaie, defensieve speelstijl verweten. De Portugees zweert bij voetbal vanuit een gesloten verdediging, een 'bus' voor het doel.

PlayStation UK on Twitter

Sorry @josemourinho, no parked buses at PlayStation... we are here to entertain! ⭐⭐⭐⭐⭐ https://t.co/l7BvKMtvsX