Volledig scherm
Recordinternational Cristiano Ronaldo en Fernando Santos, de bondscoach van Portugal. © Photo News

Portugal laat tien kampioenen thuis voor het WK

Bondscoach Fernando Santos van Portugal laat voor het komende WK in Rusland liefst tien spelers thuis die twee jaar geleden in Frankrijk de Europese titel veroverden.

Tot de afvallers behoren onder anderen Eder, die in de EK-finale tegen het gastland de winnende goal maakte, André Gomes, Renato Sanches, Nani en Eliseu.

Cristiano Ronaldo, recordinternational en topscorer aller tijden van Portugal, voert de WK-selectie aan. Andere vaste krachten als Rui Patricio, Pepe, Bruno Alves, William Carvalho, Joao Moutinho en Ricardo Quaresma zijn eveneens weer van de partij. Manuel Fernandes en Mario Rui behoren tot de verrassingen in de Portugese selectie.

,,Het was extreem moeilijk om een selectie van 23 man te maken'', gaf Santos toe. ,,Maar ik ben een professional. Ik moet beslissingen nemen en ik weet dat ik niet iedereen tevreden kan houden. Ik kan niet zeggen of deze WK-selectie sterker is dan de EK-ploeg van twee jaar geleden. Maar ik heb er wel evenveel vertrouwen in.''

Portugal speelt in de WK-groep tegen Spanje, Marokko en Iran.

  1. Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee
    Schandalige overtreding

    Sané en Duitsland halen opgelucht adem: schade aan enkel valt mee

    Een schandalige trap op de enkel van aanvaller Leroy Sané deed bondscoach Joachim Löw van Duitsland in de extra tijd van het duel met Servië (1-1) even flink schrikken. Dader Milan Pavkov kreeg voor zijn grove charge de rode kaart en de Duitse spits van Manchester City keerde niet meer terug binnen de lijnen. Tot grote opluchting van onder anderen Löw bleek Sané echter geen fysieke schade te hebben opgelopen. ,,We mogen van geluk spreken’', verzuchtte Löw.