Volledig scherm
Mustafi vertrok voor miljoenen naar Arsenal, waardoor de 1 miljard-grens werd gepasseerd © pro shots

Premier League-clubs geven 1 miljard uit aan transfers

Clubs uit de Premier League hebben voor het eerst meer dan 1 miljard Britse pond (omgerekend 1,18 miljard euro) uitgegeven aan het kopen van nieuwe spelers in de zomerse transferperiode. BBC registreerde dat megabedrag vandaag op Deadline Day.

Het oude record stond op 870 miljoen pond en werd vorige zomer uitgegeven.

De Premier League ging over de 1 miljard heen dankzij Arsenal, dat 60 miljoen euro besteedde aan Lucas Perez en Shkodran Mustafi. De clubs in de hoogste Engelse divisie profiteren vooral van de bijzonder lucratieve deal met Sky over de uitzendrechten. Er is meer geld dan ooit beschikbaar voor de clubs.

Pogba de duurste

Manchester United spande deze zomer de kroon met het aantrekken van Paul Pogba. De club betaalde Juventus 105 miljoen euro voor de Franse international. Pogba is daarmee de duurste voetballer ter wereld.

Volledig scherm
Paul Pogba in het shirt van Manchester United. © Getty Images
  1. Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry
    Voorbeschouwing

    Nieuwe MLS van start zonder Jans, maar met De Boer, Beckham en Henry

    Strijden Frank de Boer en Atlanta United weer tot het einde mee om de titel in de Major League Soccer? Eindigt FC Cincinnati met Siem de Jong, Jürgen Locadia en Maikel van der Werff dit jaar niet als laatste? En hoe doet Thierry Henry het als coach van Montreal Impact in de Verenigde Staten? Met DC United - Colorado Rapids begint zaterdag om 19.00 uur het nieuwe seizoen in de MLS en ook voor Nederlanders is die competitie het volgen waard.