Volledig scherm
© ANP/fotomontage AD

Premier League voetbal naar 'gratis' Ziggo-kanaal

UpdateHet kersverse en 'gratis' kanaal Ziggo Sport heeft de felbegeerde exclusieve uitzendrechten van het Engelse Premier League-voetbal in handen. Dat bevestigt Ziggo aan het AD. Donderdagmiddag werd een contract voor een periode van drie jaar vanaf augustus 2016 getekend. Ziggo Sport kaapt hiermee een van de belangrijkste voetbalpakketten weg bij FOX.

Ziggo Sport dat op 12 november werd gelanceerd, is een samenwerking tussen de kabelreus en Sport 1. De zo'n 4,2 miljoen Ziggo-klanten zien er gratis onder meer Spaans voetbal, Formule 1, basketbal, hockey, rugby, tennis (Davis Cup) en atletiek. Daar komt vanaf augustus volgend jaar dus de Premier League bij. Jack van Gelder is hét gezicht van de kersverse zender.

Best of
De zes betaalzenders van Sport 1 zijn verder gegaan onder de naam Ziggo Sport Totaal. Daar worden álle wedstrijden aangeboden. Het 'gratis' Ziggo Sport brengt hiervan een soort 'best of'. Volgens Ziggo wordt hierop straks ook het neusje van de zalm uit het Premier League-aanbod live en zonder reclameonderbrekingen uitgezonden.

De nieuwe zender wordt gepresenteerd als een 'cadeautje voor abonnees'. ,,De klanttevredenheid moet met minstens 10 procent omhoog,'' aldus commercieel directeur Peter Dörr vorige maand op een persconferentie. ,,Daarnaast verwachten we dat een aantal niet-abonnees vanwege Ziggo Sport naar ons zullen overstappen.''