Prijs mooiste goal in Frankrijk naar Depay

Memphis Depay is vanavond tijdens het gala van de Franse organisatie voor profvoetballers UNFP in de prijzen gevallen. De aanvaller die in de winterstop de overstap maakte van Manchester United naar Olympique Lyon, heeft het mooiste doelpunt van het seizoen gemaakt.

Volledig scherm
Memphis Depay. © AFP

Depay maakte de treffer in de 29e speelronde op 12 maart in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Toulouse. In de 82e minuut van die wedstrijd kreeg de 23-jarige Nederlander de bal in de middencirkel, draaide en schoot van enorme afstand over doelman Alban Lafont van Toulouse in het doel.

Het doelpunt van Depay versloeg met 42 procent van de stemmen de fraaie goals van Edinson Cavani van PSG en Diego Rolán van Bordeaux. 

Volledig scherm
Memphis Depay. © AFP

De Uruguyaan Edinson Cavani werd uitgeroepen tot beste speler van de Franse Ligue 1 in dit seizoen. De aanvaller van Paris Saint-Germain maakte al 35 doelpunten. 

Leonardo Jardim ontving de trofee voor de beste coach. Hij loodste AS Monaco dit seizoen naar de halve finales van de Champions League en staat op het punt de Franse titel te veroveren. Monaco kan woensdag tegen St. Etienne kampioen worden.

Volledig scherm
Edinson Cavani. © AFP