Volledig scherm
© belga

Prijs voor Gent-trainer Vanhaezebrouck

Trainer Hein Vanhaezebrouck van AA Gent is in België bekroond met de Trofee Raymond Goethals. Voormalig Oranje-international Rob Rensenbrink, in de jaren zeventig de vedette van Anderlecht, reikte maandag in Aalst de bijbehorende trofee uit. De jury, die onder meer bestaat uit een aantal ex-bondscoaches van de 'Rode Duivels', beloont met de prijs de trainer die het afgelopen jaar het meest in de geest van de bevlogen Goethals heeft gecoacht.

Vanhaezebrouck, die met AA Gent het afgelopen seizoen kampioen werd en woensdag nog jaagt op overwintering in de Champions League, is de opvolger van bondscoach Marc Wilmots. Om door te komen moet Gent, dat groepswinnaar Zenit Sint-Petersburg ontvangt, hetzelfde of een beter resultaat behalen dan Valencia. De Spanjaarden spelen thuis tegen Olympique Lyon.

De prijs is vernoemd naar de even markante als succesvolle Goethals, oud-bondscoach en succesvol trainer van onder meer Anderlecht, Standard Luik en Olympique Marseille.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement