Volledig scherm
Victor Valdés begin deze maand als coach van FC Barcelona onder 19. © Getty Images

Probleem voor Kluivert: Valdés weigert ontslag te tekenen

Victor Valdés, die eerder deze maand door Patrick Kluivert aan de kant werd gezet als coach van het hoogste juniorenteam (onder 19 jaar) van FC Barcelona, weigert de overeenkomst van zijn ontslag te tekenen. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca.

Met de weigering zadelt hij de Catalaanse voetbalclub en Kluivert, sinds de zomer hoofd van de jeugdafdeling van FC Barcelona, op met een probleem. De beoogd opvolger van Valdés, Franc Artiga, kan daardoor het jeugdteam woensdag niet coachen in de wedstrijd tegen Slavia Praag in de UEFA Youth League. 

Kluivert greep begin oktober hard in bij FC Barcelona. Hij besloot Victor Valdés, die twaalf jaar doelman was in het eerste van Barcelona, na een reeks incidenten te ontslaan. Volgens Spaanse media was een hoog opgelopen ruzie tussen Kluivert en Valdés de druppel. 

De Nederlandse spits en de Catalaanse doelman waren ooit teamgenoten bij FC Barcelona. De 37-jarige Valdés zette begin vorig jaar een punt achter zijn carrière en ging in de zomer bij zijn oude liefde als jeugdtrainer aan de slag. Amper vier maanden later kwam het echter al weer tot een breuk.