Volledig scherm
© Getty Images

Promes eindelijk weer trefzeker voor winnend Sevilla

Tweede van het seizoenQuincy Promes weet eindelijk weer hoe het voelt om te scoren voor Sevilla. Vanavond maakte de international van Oranje tijdens het thuisduel met hekkensluiter Rayo Vallecano pas zijn tweede van het seizoen. Na de openingstreffer van Promes liep Sevilla simpel weg bij Rayo: 5-0.

Volledig scherm
© Getty Images

Na een minuut of 54 stond nog altijd de beginstand op het scorebord, toen Promes de bal kreeg. Hij kreeg hem vervolgens terug na een één-tweetje en haalde uit. In eerste instantie had doelman Rayo-goalie Alberto Garcia een antwoord op de inzet van de Nederlander, maar in tweede instantie ging hij er toch in. Het was voor Promes alweer sinds eind januari geleden dat hij tot scoren kwam voor zijn club.

De ban was door de goal van Promes gebroken. Amper zeven minuten later stond het namelijk al 3-0 en uiteindelijk liep de ploeg uit Andalusië zelfs nog uit naar 5-0. De laatste treffer, die van Bryan Gil, was er een voor de recordboeken. Nog nooit scoorde in de hoogste Spaanse competitie een speler die in de 21ste eeuw geboren is. De jonge Spanjaard is geboren op 11 januari 2001.

Met deze zege herstelt Sevilla zich goed van de gevoelige nederlaag van afgelopen weekend, tegen directe concurrent Getafe. Die ploeg speelde later op de avond sterk gelijk tegen Real Madrid, waardoor het de vierde plek weer in handen heeft. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op Champions League-voetbal.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images