Volledig scherm
Neymar en Kylian Mbappé, de absolute sterren van PSG. © EPA

PSG boos op L’Equipe om geruchten over vertrek Neymar en Mbappé

Wat als Frenkie komt?Een dag nadat was uitgekomen dat Paris Saint-Germain zich nadrukkelijk bij Ajax heeft gemeld voor Frenkie de Jong, heeft de Franse topploeg de aanval gezocht op de sportkrant L'Équipe

Poll

PSG zou de juiste keuze zijn voor Frenkie de Jong

  • Ja (14%)
  • Nee, hij kan beter voor een andere club kiezen (50%)
  • Nee, hij kan beter nog een seizoen bij Ajax blijven (36%)
30062 stemmen

In die krant viel te lezen dat PSG komende zomer een van zijn sterspelers - Kylian Mbappé of Neymar - moet verkopen om zich aan de Financial Fair Play-regels van de Europese voetbalbond UEFA te houden.

,,We ontkennen met grote stelligheid deze volstrekt onjuiste en belachelijke beweringen'', schrijft de voetbalclub uit de Franse hoofdstad in een verklaring. Volgens PSG probeert L'Équipe stemming te maken tegen de club, die riant lijstaanvoerder is in de Franse Ligue 1 en eigendom is van investeerders uit Qatar.

Dit najaar heropende de UEFA het onderzoek naar het financiële beleid van de Franse topclub. Op basis van de regels van Financial Fair Play (FFP) mag een club in Europa per jaar niet meer uitgeven dan de omzet. PSG diende daarop een klacht in bij het sporttribunaal CAS.

Luister ook naar de voetbalpodcast met Sjoerd Mossou, Daniël Dwarswaard en Maarten Wijffels. Over de Champions League, de toekomst van Arjen Robben en de stand van zaken bij Liverpool.