Volledig scherm
Serio Ramos. © Getty Images

Ramos heeft nieuw doel voor ogen: goud op de Olympische Spelen

Sergio Ramos wil volgens Spaanse media mogelijk meedoen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De 33-jarige verdediger zou als dispensatiespeler mee kunnen doen bij het Spaanse elftal dat zich geplaatst heeft voor het olympische voetbaltoernooi.

Hij werd al vier keer kampioen van Spanje, won twee keer de Copa del Rey, drie keer de Spaanse Supercopa, vier Champions Leagues, drie Europese supercups en vier keer werd hij met Real Madrid wereldkampioen. Met Spanje won hij in 2010 de wereldtitel en in 2008 en 2012 werd hij Europees kampioen met het Spaanse elftal. Volgend jaar moet daar (naast een Europese titel op het EK 2020) mogelijk ook een olympische titel bijkomen. 

Ramos bereidt zich momenteel met Spanje voor op de uitwedstrijden tegen Noorwegen (zaterdag 20.45 uur) en Zweden (dinsdag 20.45 uur) voor de EK-kwalificatie. Met achttien punten uit de eerste zes wedstrijden is het de verwachting dat Spanje zich gewoon voor het EK 2020 plaatst en als dat het geval is, behoort de ploeg van coach Roberto Moreno traditiegetrouw ook tot de favorieten. 

Tóch denkt Ramos stiekem al een een voetbaltoernooi dat elf dagen na de EK-finale begint: het olympisch voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in Tokio. Dat toernooi vindt plaats van 23 juli tot en met 8 augustus. Een bron die dicht bij Ramos staat, vertelt tegen El Mundo dat het voor de verdediger van Real Madrid een droom zou zijn om aan dat toernooi mee te doen. ,,Als de kans er is om naar Tokio te gaan, zou hij dat geweldig vinden.”

Spanje heeft zich inmiddels al geplaatst voor de Olympische Spelen door de prestaties op het EK 2019 Onder-21, dat door Spanje werd gewonnen. Er mogen alleen spelers aan de Spelen meedoen die geboren zijn op 1 januari 1997 of later. Elk team mag echter ook drie dispensatiespelers oproepen. Zodoende zou Ramos ook nog een worp kunnen doen naar olympisch goud.