Volledig scherm
© Getty Images

Reading ontslaat Stam

Jaap Stam is ontslagen van Reading. De Nederlander leidde de club uit het Championship nog naar de play-offs voor promotie naar de Premier League, maar verloor toen op penalty's van Huddersfield Town. Dit jaar stelt Reading echter zwaar teleur.

In de laatste negentien competitiewedstrijden won de club slechts één keer. Daardoor komt de degradatiestreep in het Championship dicht in de buurt. Zaterdag verloor Reading met 3-2 van Norwich City en dat was de druppel voor de clubleiding.

In een statement meldt de club dat de grootaandeelhouders Yongge Dai en Xiu Li Dai alle tijd hebben willen geven aan Stam om het tij te keren. Reading stelt dat Stam nooit heeft verzaakt op het gebied van inzet en vastberadenheid om de club te redden. Toch denkt de club dat een verandering nodig is.

 1. Legendes ManUnited en Bayern spelen replay historische CL-finale
  Fotoserie

  Legendes ManUnited en Bayern spelen replay histori­sche CL-finale

  Twintig jaar na één van de meest krankzinnige ontknopingen in een Champions League-finale stonden de clubs van toen, Bayern München en Manchester United, opnieuw tegenover elkaar in een benefietduel. Onder anderen Jaap Stam, David Beckham, Peter Schmeichel en Ole Gunnar Solskjaer maakten hun opwachting bij de ‘legends’ van United. Roy Makaay, Lothar Matthäus, Stefan Effenberg, Giovanne Elber deden mee bij Bayern.
 2. ‘Duizenden’ doodsbedreigingen voor Babel na interesse van ‘Gala’
  'Nog geen deal'

  ‘Duizenden’ doodsbe­drei­gin­gen voor Babel na interesse van ‘Gala’

  Ryan Babel wacht nog op definitieve duidelijkheid over zijn club voor volgend seizoen. De Oranje-aanvaller bevestigde bij de training van Oranje in Zeist dat Galatasaray vergaande interesse heeft. ,,Zij hebben de beste papieren, maar er wordt gesproken met meer teams. Het zou niet de eerste keer zijn in voetbal en ook in mijn eigen carrière dat dingen anders lopen dan gedacht, dus ik wacht het nog even af allemaal.”