Volledig scherm
Real Madrid hoopt Gareth Bale bij een andere club te kunnen stallen. © AFP

‘Real Madrid zoekt oplossing en wil Bale verhuren’

Een paar jaar geleden was Gareth Bale nog een van de meest begeerde voetballers ter wereld, maar nu lijkt Real Madrid er alles aan te doen om weer van hem af te komen. Volgens de Spaanse sportkrant Marca wordt geprobeerd om de 29-jarige aanvaller, die lang niet altijd zeker is van een basisplaats en wordt uitgefloten door de eigen fans, deze zomer te verhuren.

Real zou er eigenlijk de voorkeur aan geven om Bale definitief van de hand te doen, maar verwacht in dat geval slechts een schijntje van de transfersom van 100,8 miljoen euro (die het in 2013 overmaakte aan Tottenham Hotspur) terug te zien. Bale heeft in de Spaanse hoofdstad nog een contract tot medio 2022.

Na het vertrek van Cristiano Ronaldo is Bale dé grootverdiener in de selectie van de huidige nummer drie van La Liga, met een jaarsalaris van een slordige zeventien miljoen euro. Bij een verhuur zou de club zelfs bereid zijn om een deel van dat salaris te blijven betalen, zoals eerder gebeurde toen James Rodriguez bij Bayern München werd gestald.

Het publiek zal niet rouwig zijn om een vertrek van de Welshman, die met 78 goals in 153 wedstrijden best aardige cijfers kan overleggen, maar ook regelmatig met blessures of een vormcrisis kampte. Afgelopen weekend werd Bale bij zijn invalbeurt tegen Athletic Club (3-0 zege) weer getrakteerd op een striemend fluitconcert, tot onvrede van zijn trainer Zinedine Zidane. ,,Ik snap het niet en had hem graag zien antwoorden met een doelpunt. Ik heb wel een beetje met hem te doen.”