Real ontsnapt dankzij dubieuze penalty’s aan puntenverlies bij Levante

VideoReal Madrid is een week na de 1-2-nederlaag tegen Girona ontsnapt aan nieuw puntenverlies in La Liga. De opponent van Ajax in de achtste finales van de Champions League kwam in Valencia dankzij twee makkelijk gegeven penalty’s met de schrik vrij tegen middenmoter Levante: 1-2.

Scheidsrechter Ignacio Iglesias Villanueva wees vlak voor rust voor het eerst naar de stip toen verdediger Rubén Rochina met zijn hand zijn gezicht afschermde en dat moest bekopen met een penalty tegen. Karim Benzema benutte het buitenkansje, maar Roger bracht Levante na een uur spelen langszij.

Pas twaalf minuten voor tijd herstelde Real de voorsprong dankzij een benutte strafschop van Gareth Bale, die werd toegekend na ogenschijnlijk een schwalbe van Casemiro. De VAR concludeerde na het zien van de beelden dat er toch contact moest zijn geweest tussen de speler van Levante en de Braziliaan, waarna Bale zich tot matchwinner kon laten kronen.

Real raakte in de slotfase Nacho nog kwijt met twee keer geel, maar sleepte met tien man wel de nipte zege over de streep. De ploeg van trainer Santiago Solari, die op 5 maart in Bernabéu tegen Ajax een 2-1-voorsprong verdedigt, komt op negen punten van koploper Barcelona. Atlético Madrid staat tweede met een voorsprong van twee punten op de stadgenoot.

Bekijk hier de aanleiding voor de tweede strafschop van Real Madrid.

Volledig scherm
Gareth Bale schiet vanaf de stip de 1-2 binnen. © Getty Images