Volledig scherm
Harry Redknapp zwaait naar de fans van Birmingham City, nadat hij de club in het Championship heeft gehouden. © Photo News

'Redder' Redknapp blijft aan als trainer van Birmingham City

Harry Redknapp (70) is ook komend seizoen de trainer van Birmingham City. De Engelse voetbalveteraan dankt zijn nieuwe contract aan een korte, maar succesvolle periode als interim-manager. 

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie loste de voormalige coach van onder meer West Ham United en Tottenham Hotspur de Italiaan Gianfranco Zola af bij The Blues. De eerste wedstrijd verloor hij nog van rivaal Aston Villa, maar met twee overwinningen in de laatste twee wedstrijden slaagde Redknapp erin Birmingham City in het Championship te houden. Thuis won Birmingham City met 2-0 van hoogvlieger Huddersfield Town en op de slotdag werd met 0-1 gewonnen bij Bristol City, waardoor Birmingham City behouden bleef voor het tweede niveau van het Engelse profvoetbal. Als beloning daarvoor mag hij aan het nieuwe seizoen beginnen.

Gemengde gevoelens

De vrouw van Redknapp zal het nieuws over haar echtgenoot ongetwijfeld met gemengde gevoelens hebben ontvangen. Zij verklaarde haar man vorige maand nog voor gek toen hij als pensionado instemde met een ultrakorte rentree in de voetballerij, ook nog zonder salaris als Birmingham City was gedegradeerd. ,,Ik werd juist gek van het nietsdoen'', repliceerde Redknapp fijntjes.

Birmingham City FC on Twitter

OFFICIAL: Harry Redknapp has signed a contract to continue as Birmingham City manager. More to follow on https://t.co/msWvrYX7SN #BCFC

Birmingham City FC on Twitter

👊 Are you as happy as Harry? #BCFC https://t.co/c5nWHLcMBC