Volledig scherm
© ap

Regenboogveters tegen homofobie bij Italianen

De ogen van de supporters van Italië zullen vanavond tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje vooral ook gericht zijn op de schoenen van de spelers. De Italiaanse bond deelde regenboogveters uit, die symbool staan voor de anti-homofobie-actie waaraan Italiaanse sporters meedoen. Aanvoerder Gianluigi Buffon noemde het al een 'terechte actie', maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over.

Volledig scherm
Davide Moscardelli (links, in duel met Kevin Strootman). © epa

Twee spelers uit de Serie A droegen de veters twee weken geleden al: Daniele Dossena van Cagliari en Davide Moscardelli van Bologna. Met name Dossena werd op Facebook meteen uitgescholden voor 'homo'. Maar hij kreeg ook bijval: afgelopen zondag waren er al vier spelers van Cagliari die de veters droegen.

De trainer van het nationale elftal, Cesare Prandelli, droeg de veters als een armband om zijn pols bij de lancering van de campagne: 'Geef homofobie een trap'. Hoewel aanvoerder Buffon en trainer Prandelli de actie steunen, is het een persoonlijke keuze van de Italiaanse spelers om de regenboogveters vanavond ook echt te dragen.