Volledig scherm
Hervé Renard. © AFP

Renard bevestigt vertrek als bondscoach van Marokko

Hervé Renard is opgestapt als bondscoach van Marokko. Dat is geen verrassing. Een week geleden meldde de Marokkaanse nationale tv-zender Arryadia al dat Franse coach er de brui aan zou geven. Renard heeft dat zojuist zelf bevestigd.

Hij stelt dat het besluit al genomen was ver voor de teleurstellend verlopen Afrika Cup. Marokko werd in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld tegen Benin. De Fransman gaf destijds aan zich daarvoor verantwoordelijk te voelen. ,,Ik heb gefaald, dat zal ik moeten accepteren”, sprak hij meteen na afloop. ,,Daarop mag ik worden afgerekend, het is niet anders.”

Renard was sinds februari 2016 bondscoach van Marokko. Daarvoor had hij OSC Lille onder zijn hoede. In Afrika was hij eerder coach van Ivoorkust, Angola en Zambia. 

  1. Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan
    Samenvatting

    Matthijs de Ligt: Ik zag het niet aankomen dat ik wissel zou staan

    Zijn ploeggenoot Paulo Dybala stormde woest richting spelersbus, na negentig minuten op de bank tegen Parma. De Argentijnse aanvaller deed geen enkele moeite zijn teleurstelling te verbergen, na bijna de hele tweede helft te hebben warmgelopen. Matthijs de Ligt nam wél de tijd voor de Nederlandse pers én de tientallen fans bij de spelersbus van Juventus, ondanks zijn teleurstelling over een reservebeurt van negentig minuten.