Phillip Cocu en Wayne Rooney.
Volledig scherm
Phillip Cocu en Wayne Rooney. © Action Images via Reuters

Rooney en Cocu treffen mogelijk ManUnited in FA Cup

Een weerzien met Manchester United in de FA Cup gloort voor Wayne Rooney. En dat op Old Trafford. Rooney moet met Derby County in de replay van de vierde ronde wel eerst afrekenen met Northampton Town. 

Derby, de ploeg van Phillip Cocu, speelde vrijdag met 0-0 gelijk bij Northampton, dat uitkomt op het vierde niveau van het Engelse voetbal. Op 4 februari is de replay in Pride Park Stadium. 

Liverpool neemt het in de vijfde ronde van de FA Cup op tegen Chelsea. Al moet de replay tegen Shrewsbury Town wel worden gewonnen. Liverpool-coach Jürgen Klopp heeft al aangekondigd een jeugdelftal te sturen. Het duel is vastgesteld op 4 of 5 februari, terwijl er in het Engelse voetbal tussen 2 en 16 februari officieel een winterstop is.  Liverpool verspeelde zondag een 2-0-voorsprong tegen Shrewsbury. Het werd 2-2.

Loting vijfde ronde FA Cup

Sheffield Wednesday - Manchester City
Reading/Cardiff City - Sheffield United
Chelsea - Shrewsbury Town/Liverpool
West Bromwich Albion - Newcastle United/Oxford United
Leicester City - Coventry City/Birmingham City
Northampton Town/Derby County - Manchester United
Southampton/Tottenham Hotspur - Norwich City
Portsmouth - Arsenal

  1. Transferklap in plaats van transferkoorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Transfer­klap in plaats van transfer­koorts: ‘Niet doemdenken, maar dit zal invloed hebben’

    Wat gaat de huidige corona-crisis betekenen voor de transferperiode van komende zomer? Deze week predikte het Zwitserse ‘International Centre for Sports Studies’ (CIES) nog net geen hel en verdoemenis voor de clubs die afhankelijk zijn van spelersverkopen. CIES ziet de transferwaarde van de selecties van de 98 ploegen in de hoogste divisies van de vijf grootste voetballanden verschrompelen. Op basis van de huidige rekenmodellen en verwachtingen rekent men op een waardedaling van gemiddeld 28 procent, met bij sommige clubs uitschieters naar veertig procent.