Volledig scherm
De goal van Elena Danilova wordt gevierd. © Getty Images

Russische vrouwen prima van start met zege op Italië

Rusland is uitstekend begonnen aan het EK vrouwenvoetbal. Op het Kasteel in Rotterdam werd met 2-1 afgerekend met Italië.

Aanvalster Elena Danilova opende in de 9de minuut de score. Elena Morozova verdubbelde in de 26ste minuut de voorsprong. De Italiaanse vrouwen, in 1993 en 1997 verliezend EK-finalist, scoorden in de slotfase van de tweede helft (89ste minuut) via Ilaria Mauro pas tegen. Kort daarna was het weer raak, maar dat Italiaanse doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Door het gelijkspel later op de avond tussen Duitsland en Zweden gaan de Russische vrouwen aan de leiding in Groep B. Een vervolg voor Italië in het toernooi lijkt ver weg, zeker omdat dit land vrijdag Duitsland treft. Italië bereikte bij de laatste twee deelnames, in 2009 en 2013, de kwartfinales. Beide keren was Duitsland daarin te sterk.

Alleen de nummers één en twee van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales van het EK. De Oranje Leeuwinnen openden gisteren het toernooi in eigen land met een 1-0-zege op Noorwegen.