Volledig scherm
Alexis Sánchez. © AFP

Sánchez accepteert straf na belastingfraude

Alexis Sánchez is in Spanje tot zestien maanden celstraf veroordeeld voor belastingontduiking toen hij voor FC Barcelona speelde.

De 29-jarige Chileen hoeft niet daadwerkelijk de cel in, omdat de strafmaat onder de twee jaar ligt en hij geen eerdere veroordeling op zijn naam heeft. De voetballer heeft de straf geaccepteerd en moet behalve de achterstallige belasting ook een boete van 590.000 euro betalen.

Sánchez, die vorige maand Arsenal verruilde voor Manchester United, speelde van 2011 tot 2014 bij FC Barcelona. In 2012 en 2013 zou hij rond de verkoop van zijn beeldrecht bijna een miljoen euro aan belastinggeld hebben achtergehouden.

  1. ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    ‘Als je je niet kan motiveren voor de derby van Manchester dan is er iets fout’

    De spelers van Manchester United beseffen terdege hoe belangrijk de komende derby tegen Manchester City is. Ondanks de zeperd van zondag bij Everton (4-0 verlies) is de ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer volgens Ashley Young klaar voor woensdag als City naar Old Trafford komt. ,,Zeker nu weten we de waarde van deze wedstrijd. Niet alleen voor de supporters ook voor ons", zegt de verdediger op het clubkanaal.