Volledig scherm
Maurizio Sarri © Getty Images

Sarri beschuldigd van seksisme: 'Je bent een vrouw en mooi en daarom hoef je niet op te rotten'

Napoli-trainer Maurizio Sarri wordt beschuldigd van seksisme. Aanleiding is zijn gedrag tijdens een persconferentie na afloop van het competitieduel met Internazionale. 

Op een vraag van een tv-verslaggeefster weigerde Sarri te antwoorden. ,,Je ben een vrouw en je bent mooi. Alleen daarom zeg ik niet dat je beter kunt oprotten'', had hij Titti Improta toegebeten.

Sarri excuseerde zich niet veel later toen hij door andere journalisten op zijn gedrag werd aangesproken, maar op sociale media was de kritiek niet mals. 'Slachtoffer' Improta zag geen seksisme in het gedrag van de coach. ,,Wel denk ik dat hij communicatief onderontwikkeld is. Het was hoogst onbeleefd met woorden die hij nooit had mogen gebruiken.''

Zijn manager Alessandro Pellegrini nam het op voor Sarri. ,,Ik ben sprakeloos als ik lees dat zijn gedrag seksistisch wordt genoemd.'' Volgens de manager was het niet meer dan een grapje.

  1. Vijf Anfield-classics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard
    Magie van Anfield

    Vijf An­field-clas­sics: van Fairclough, via Kuyt en Litmanen naar Gerrard

    Ooit zei Ronald Koeman na zijn eerste stapjes op het gras van Anfield. ‘Wie hier niet van geniet, hoort niet in deze wereld thuis.’ Het stadion van FC Liverpool ademt voetbal en heet het ultieme voetbalgenot voor fan én voetballer te zijn. En bovenal is Anfield een stadion waar het steevast zindert op Europacup-avonden. Aan de vooravond van do-or-die-wedstrijd Liverpool - Napoli vijf magische Europese duels voor de Reds.