Volledig scherm
Ryan Mason liep een schedelbreuk op bij een luchtduel met Gary Cahill. © Getty Images

Schedelbreuk dwingt eenmalig Engels international al op 26-jarige leeftijd tot stoppen

Ryan MasonRyan Mason keert niet meer terug op een voetbalveld. De eenvoudig Engels international heeft zijn carrière op doktersadvies beëindigd nadat hij in januari vorig jaar een schedelbreuk opliep in het duel met Chelsea. 

Volledig scherm
Ryan Mason liep een schedelbreuk op bij een luchtduel met Gary Cahill. © AP
Volledig scherm
Gary Cahill loopt er verslagen bij terwijk Mason van het veld wordt gedragen. © REUTERS

Als speler van Hull City sloeg het noodlot toe bij de middenvelder. Op een regenachtige maandagavond op Stamford Bridge klapte Chelsea-aanvoerder Gary Cahill vol met zijn hoofd tegen dat van Mason. Hij werd bijna tien minuten behandeld op het veld om vervolgens met spoed naar het St. Mary’s ziekenhuis in Londen te worden gebracht.

,,Ik heb keihard gewerkt om terug te keren op het veld", schrijft Mason in een verklaring op Instagram. ,,Helaas heb ik op medisch advies besloten mijn carrière te beëindigen." Mason trainde de laatste weken wel weer mee met Hull, maar zat niet meer bij de selectie.

Mason dankt zijn verloofde Rachel, zijn steun en toeverlaat bij het herstel. ,,We zijn enorm gelukkig dat we de ouders hebben kunnen worden van onze gezonde zoon, George."

Op sociale media regent het steunbetuigingen voor Mason (bekijk hieronder een selectie), die doorbrak als speler van Tottenham Hotspur. Bij de Spurs schopte hij het zelfs tot international. In het vriendschappelijke duel met Italië in maart 2015 behaalde Mason zijn enige 'cap'.

Instagram post by Ryan Mason * Feb 13, 2018 at 10:48am UTC

49k Likes, 3,688 Comments - Ryan Mason (@ryan8mason) on Instagram

Hull City on Twitter

🔶◾️ | It is with deep regret that the Club has to announce, following the head injury suffered on 22nd January 2017, @RyanMason is to retire from football with immediate effect ➡️ https://t.co/ccKiMlH6ZK

Gary Lineker on Twitter

A real shame for an extremely talented footballer. Wish @RyanMason all the very best. https://t.co/zFu8LrjCrC

Andros Townsend on Twitter

Devastated with this news.....What an honour.... what a player.... was an absolute pleasure to share this journey with you @RyanMason . Wish you all the best in your future endeavours!! ⚽️ 👊🏽

Tottenham Hotspur on Twitter

Always #OneOfOurOwn, @RyanMason. https://t.co/r9kBYiWGVo

Stoke City FC on Twitter

Not often we look back at goals conceded, but this was some hit! Wishing you all the best for the future, @RyanMason. #SCFC 🔴⚪️ https://t.co/D3JLWhWZb2