Schöne kan door gemiste penalty niet genieten van eerste goal bij Genoa

Onderuit tegen MilanLasse Schöne heeft vanavond niet echt kunnen genieten van zijn eerste doelpunt voor Genoa. De Deense middenvelder, die afgelopen zomer overkwam van Ajax, schoot tegen AC Milan raak uit een vrije trap, maar liet in blessuretijd vanaf de stip de uitgelezen kans liggen om zijn ploeg aan een punt te helpen: 1-2.

De treffer van Schöne betekende op slag van rust de 1-0 voor Genoa, maar daarna regende het rode kaarten bij de thuisploeg. Riccardo Saponara kreeg in de blessuretijd van de eerste helft rood wegens protesteren en tien minuten na de pauze moest ook Davide Biraschi inrukken voor een handsbal in het strafschopgebied.

Milan profiteerde en boog de achterstand via Theo Hernandez (51ste) en Franck Kessié (57ste, penalty) om in een voorsprong. Nadat ook de bezoekers met een man minder verder moesten na rood voor Davide Calabria werd het in de slotfase toch nog penibel. In de extra tijd keerde doelman José Manuel Reina echter een slecht ingeschoten strafschop van Schöne. Na de misser van de oud-Ajacied werd ook Samu Catillejo nog met rood weggestuurd van de bank van Milan.

Het worstelende Milan heeft dankzij de overwinning weer wat lucht en klimt van de zestiende naar de elfde plaats in de Serie A. Genoa staat voorlaatste en houdt alleen Sampdoria onder zich.

Bekijk hier het doelpunt van Lasse Schöne.

Bekijk hier de gemiste strafschop van Lasse Schöne.

Volledig scherm
Lasse Schöne kan niet lang genieten van zijn doelpunt voor Genoa. © Getty Images
Volledig scherm
Lasse Schöne mist in blessuretijd een penalty. © Getty Images