Volledig scherm
Clarence Seedorf komt aan op het vliegveld. © EPA

Seedorf nieuwe coach Deportivo: 'Dankbaar voor deze kans'

DegradatiestrijdClarence Seedorf (41) gaat na meer dan een jaar zonder club weer aan de slag als trainer. Hij is vandaag gepresenteerd als coach van Deportivo La Coruña, de huidige nummer achttien uit de Spaanse competitie.

De voormalig sterspeler arriveerde vanmiddag onder veel belangstelling in het noorden van Spanje. Op een vliegveld liet hij weten uit te kijken naar zijn nieuwe functie. Het is niet voor het eerst dat Seedorf werkzaam is in Spanje. Hij speelde vier jaar voor Real Madrid.

,,Deportivo is een club met veel geschiedenis, ik denk niet dat ze het verdienen om te staan waar ze nu staan", zei Seedorf. ,, De mensen met wie ik heb gesproken zijn ervan overtuigd dat er kwaliteit is. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep de wil heeft om te werken. Ik ben dankbaar dat ik een kans krijg en dat de club gelooft in coaches van een nieuwe generatie. Zidane is daar bij Real een goed voorbeeld van."

Seedorf sloot in januari 2014 per direct zijn spelersloopbaan af bij het Braziliaans Botafogo om aan de slag te gaan bij AC Milan, de club waar hij van 2002 tot 2012 als speler zeer succesvol was geweest. Als trainer was Seedorf een stuk minder succesvol bij de Rossoneri. Op 9 juni 2014, na vier maanden als hoofdtrainer, werd hij al ontslagen. Van 7 juli 2016 tot 5 december 2016 was Seedorf hoofdcoach bij Shenzhen FC op het tweede niveau van China.

Seedorf leek vorige maand aan de slag te gaan als hoofdcoach en technisch directeur bij het Braziliaanse Clube Atlético Paranaense, maar die deal ketste op het laatste moment toch af.

Deportivo La Coruña staat momenteel op een achttiende plek in La Liga, drie punten onder de degradatiestreep. Vrijdagavond verloor Depor met 5-0 op bezoek bij Real Sociedad. Twee weken geleden werd al met 7-1 verloren bij Real Madrid. Volgens veel Spaanse media is het vertrek van Cristóbal Parralo aanstaande en Seedorf zou bereid gevonden zijn om de club nu te gaan behoeden voor degradatie. Deportivo werd in het seizoen 1999/2000 (met Roy Makaay als spits) kampioen van Spanje.

Volledig scherm
© Getty Images
Volledig scherm
Clarence Seedorf als coach van AC Milan in 2014. © EPA