Volledig scherm
© Pro Shots

Serie B experimenteert met groene kaart voor fair-play

De Serie B pakt dit weekend uit met een primeur. Om sportief gedrag aan te moedigen, zullen de scheidsrechters groene kaarten mogen uitdelen. ,,Het gaat om een beloning voor spelers die zich laten opmerken door hun fair-play", zegt Andrea Abodi, voorzitter van de Serie B.

Een groene kaart kan je verdienen als een speler bijvoorbeeld een fout toegeeft tegenover de scheidsrechter of een geblesseerde tegenstander een handje helpt. Op het einde van het seizoen worden de groene kaarten opgeteld. De spelers met het grootste aantal kartonnetjes achter hun naam krijgen een nog nader te bepalen beloning.

Het systeem van de groene kaarten werd al getest tijdens Italiaanse jeugdcompetities, maar is nieuw op professioneel niveau. UEFA-voorzitter Michel Platini pleitte onlangs dan weer voor de invoering van een witte kaart, waardoor een speler tijdelijk zou worden uitgesloten. Op die manier wil de Fransman, die kandidaat FIFA-voorzitter is, het aantal gele kaarten verminderen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement